Wat is dry needling?
Dry needling is een verbijzondering binnen de fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt waardoor de spier snel en langdurig ontspant. Dry needling maakt gebruik van een droge acupunctuurnaald. Er wordt geen vloeistof in de spier gespoten.

Niet hetzelfde als acupunctuur.
Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de energie in het lichaam.
Bij dry needling wordt een naald gebruikt waarmee de spier kortdurend wordt geprikkeld. Dry needling werkt op de zogenoemde triggerpoints. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast lokale drukpijn, ook pijn op afstand veroorzaakt.

Wat doet de fysiotherapeut?
De fysiotherapeut zal allereerst door middel van een gesprek en een gericht onderzoek uw klachten analyseren. Specifiek wordt in de spieren gezocht naar triggerpoints. Die plaatsen zal de fysiotherapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

Hoe voelt dry needling aan?
Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort kramp gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid en stijf aan, maar dat is van korte duur.

Wat kost dry needling?   
Dry needling is een methode die onderdeel in van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent vallen ook deze kosten hier onder.

Scroll naar boven